torstai 11. huhtikuuta 2013

A. Leena Kroh: Ihmisten vaatteissa


 Emil jatkoi miehen tuijottamista. Kohta mies huomasi Emilin pyöreiden silmien kohdistuneen häneen päin.
- Tiedätkö että on epäkohteliasta tuijottaa, mies sanoi.
Emil kiinnitti katseensa miehen kädessä pitämään lehteen.
-Kappas, sehän on nurinkurin, mies sanoi hätäisesti ja käänti lehtensä yrittäen nauraa luontevasti.
Emil ihmetteli miehen käyttäytymistä, mutta huomatessaan ruoan saapuneen alkoi hän tuijottaa keittoa. Keitossa lillui pari kohmeista jauhelihamöykkyä ja se haisi äidin pesulan likapyykille. Keittolautanen ei myöskään vaikuttanut kovin puhtaalta sillä keitossa lillui myös edellisen päivän makarooneja, joka kyllä sopi Emilille vallan mainiosti.
 Emilin syödessä keittoaan sanomalehteä lukenut mies alkoi käyttäytyä vielä oudommin. Mies vilkuili kelloaan jatkuvasti ja mutisi jotain itsekseen. Yhtäkkiä mies kurkotti takkiinsa ja veti esiin vasaran. Emil tuijotti miestä joka suuntasi keittiöön.
-Onpa hyvin pukeutunut seppä, Emil mietti.


B. Lappeenranta, Ilmarisenkatu, heinäkuu, kebab, Angela Gossow ja karhu

 

Oli kuuma heinäkuun yö Lappeenrannassa. Nuori mies nimeltä Pena istui yksin omassa asunnossaan. Hän oli taas herännyt keskellä yötä eikä enää saanut unta. Pena alkoi miettiä, miten hän viettäisi tämän unettoman yön. Hän asui Ilmarisenkadulla, ja siellä ei koskaan tapahtunut mitään. Suurimmaksi osaksi siellä asui vain mummoja. Penan mietittyä tovi, hän huomasi olevansa hyvin nälkäinen, ja päätti lähteä Iskender- kebab ravintolaan.
Penan luota ei ollut pitkä matka Iskenderiin. Penä käveli reipasta tahtia koska yö tuntui jokseenkin häiritsevältä. Yleensä kesäyönä häntä vastaan tuli ainakin muutama koirantaluttaja, mutta nyt yö oli hiljainen kuin järvi tuulettomana yönä.
Pena näki jo Iskenderin valot kaukaisuudessa. Hän päätti pysähtyä hetkeksi ja sytyttää tupakan, vaikka hiljainen pelotti häntä. Yhtäkkiä Pena alkoi kuulla läheisestä metsästä murinaa. Pena säikähti ja melkein nielaisi tupakkansa. Pena mietti, oliko lähiöön tullut karhu. Kohta hän huomasi kuitenkin että se oli hänen hyvä ystävänsä Angela Gossow, Arch Enemyn vokalisti. Pena tervehti Angelaa joka harjoitteli lauluansa puskissa, jossa hän aina sai parhaat inspiraationsa. Pena helpottui ja jatkoi matkaansa Iskenderiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti